Prezentare cărţi

miercuri, 4 septembrie 2013

George. Voica. Tăbliţele de la Tărtăria; Inelul de la Ezerovo; Latina primară

                                           Motto: „Istoria religiei începe cu istoria omului”
                                 Joachim Wach, prof. de istoria religiilor la Universitatea din Chicago


      Se ştie însă că istoria omenirii este în strânsă legătură cu schimbările climatice, care pot influenţa în mod decisiv civilizaţia lumii.
      Aşa s-au petrecut lucrurile şi cu ultima glaciaţiune, cea de acum 10.000 de ani, urmată de potopul biblic, petrecut în urmă cu aproximativ 8.500 de ani, din care au scăpat doar opt oameni: Noe, soţia sa, cei trei fii (Sem, Ham şi Iafet) şi cele trei nurori.
    E de presupus că pământul începuse să se „dezmorţească”, fiind extrem de fertil, aşa încât urmaşii lui Noe s-au înmulţit şi au sporit în turme de oi, în boi şi în cai, încât putem spune că acel cataclism fusese şi generator de energii.
    De altminteri, se cunoaşte faptul că, după o molimă devastatoare, după un război nimicitor, după o oamete cumplită, urmează o adevărată explozie demografică.
   Aşa bănuim că s-au petrecut lucrurile şi după potop, când, după cum consemnează Biblia, urmaşii lui Noe s-au răspândit peste tot pământul, vorbind, fireşte, o singură limbă – poate aramaica: „Acestea sunt familiile fiilor lui Noe, după spiţa neamului lor, după neamurile lor. Şi din ei au ieşit neamurile care s-au răspândit pe tot pământul după potop.”
                                            (Biblia, cap. 10, al. 32, p. 11)

Pentru mai multe detalii apăsaţi aici <<aici>>

De acelaşi autor:

Un comentariu:

  1. Domnule Voica, în despărţirea arătată de dv este foarte bine ceea ce aţi luat de la mine (Florin Croitoru). Eu am explicat cum ne dăm seama dacă un text în scripio continua e bine sau nu despărţit în cuvinte. Îmi dau seama din despărţirea dv că nu ştiţi acest lucru.
    Pe text nu este Y ci V.

    RăspundețiȘtergere