Prezentare cărţi

miercuri, 15 noiembrie 2023

Despre blesteme

 



Moto: „Blestemul Domnului este în casa celui rău”
 (Pildele lui Solomon, Cap. 3, al. 33)

 

Nu am aflat încă, până acum, dacă în istoria culturii umanității a existat sau există un „manual”, care să te învețe arta adânc-misterioasă de a blestema, iar cât privește blestemul în sine, singura carte ce-ți poate veni în ajutor este „Biblia”, deoarece în ea se face adeseori referire la puterea distructivă, malefică a blestemului, mai ales a efectelor folosirii sale.

Oricine, cred, e îndreptățit să creadă că blestemul aparține vrăjitoriei, magiei negre, lui Moloh, însă lucrurile nu stau chiar așa!

Pe parcursul lucrării de față, cititorul va rămâne surprins, de-a dreptul șocat, schimbarea viziunii sale fiind nu doar de natură emoțional-afectivă, ci va evea posibilitatea să se convingă că, între Cer și pământ, există permanent un flux de informație, am putea spune, dar nu oricine poate, ori nu-i îngăduit, să aibă acces la un asemenea „dialog astral”; că Bunul Dumnezeu e singurul care săpânește „legile cerului și ale pănântului” (le-am putea numi „legile fizicii universale”, însă în cazul blestemelor e vorba de o nouă formă de energie, ce derivă, totuși, din același șuvoi energetic universal, din același Duh al luminii gânditoare), iar de aici pornind ar trebui să excludem din capul locului, ideea că blestemul este un fel de chiromanție vestitoare a prăpădului planetar.

Nu, nici vorbă, deși la baza sa (după cum vom vedea) stau nici mai mult, nici mai puțin, Tablele Legii lui Moise, marele prooroc, cel dintâi, de fapt, care a înțeles că orice abatere de la poruncile divine aduce după ea moartea! În cel mai fericit caz, aduce suferință, chinul, jalea!

Tocmai de aceea am găsit de cuviință să respect, pe cât posibil, ordinea cronologică a blestemelor consemnate de Sfânta Scriptură, spre a înțelege că ordinea universală presupune înțelepciune, adică teama de Domnul și de poruncile Lui, de la care nu trebuie să ne abatem nicicum. Altminteri, atragem asupra noastră blestemul!

Iată de ce am considerat că este extrem de important episodul nerespectării poruncii divine, pe care Domnul a dat-o lui Adam și Evei, pe când aceștia se aflau lângă „pomul vieții”, în mijlocul Raiului, neavând altceva de făcut, decât să nu încalce porunca dată: aceea de anu gusta din „pomul cunoștinței binelul și răului”:

Poți să mănânci după plăcere din orice pom din grădină, dar din pomul cunoștinței binelul și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit”.

(Biblia – Genesa, Cap. 2, al. 16 și 17)

Iată, însă, că omul e supus greșelii dintru-nceput, căci Însuși Bunul Dumnezeu regretă, la un moment dat, că l-a creat, deși-l făcuse, cum bine zice, „după chipul Nostru, după asemănarea Noastră”; „parte bărbătească și parte femeiască i-a făcut”, iar de aici deducem (și nu cred că voi face o blasfemie, de vreme ce ni se sugerează chiar de către „Biblie”!) că la crearea omului n-a luat parte doar Dumnezeu, ci și alții!


                    Citiți mai departe


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu